Κόστος ιστοσελίδας στα Τρίκαλα

Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε, πρώτο μέλημα πολλών πελατών μας είναι το κόστος ιστοσελίδας στα Τρίκαλα.

Ως επιχείρηση, η κατοχή ιστοσελίδας με κακή σχεδίαση ή χειρότερα, η έλλειψη μιας, μπορεί να είναι επιζήμια για την απόκτηση πελατών. Στην πραγματικότητα, το 88% των διαδικτυακών καταναλωτών είναι λιγότερο πιθανό να επιστρέψουν σε ένα site μετά από μια κακή εμπειρία. Επομένως, για να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες να προσελκύσετε και να διατηρήσετε πελάτες, θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στην παρουσία σας στο διαδίκτυο.

4 βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος κατασκευής μιας ιστοσελίδας

Πόσο κοστίζει όμως η κατασκευή ιστοσελίδας στα Τρίκαλα και από πού πρέπει να ξεκινήσετε; Αυτό το άρθρο θα αναλύσει τα δεδομένα.

1. Domain name
2. Επιλογή κατάλληλης πλατφόρμας φιλοξενίας
3. Λειτουργικότητα ιστοσελίδας
4. Συντήρηση και επίβλεψη ιστοσελίδας μετά την κατασκευή της

Κόστος ιστοσελίδας στα Τρίκαλα
Κόστος ιστοσελίδας στα Τρίκαλα

Κόστος ιστοσελίδας στα Τρίκαλα

Domain name

Ο πρώτος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το domain name. Η αγορά ενός νέου ονόματος θα σας κοστίσει γενικά μεταξύ 10 και 20 ευρώ το έτος. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το κόστος μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες όπως η εταιρεία καταχωρητής και η επιλογή κατάληξης (TLD).

Εμείς με την εμπειρία μας θα σας παραθέσουμε τις καλύτερες προτάσεις για την επιλογή του ονόματος της σελίδας σας ώστε να διαλέξετε το κατάλληλο.

Επιλογή κατάλληλης πλατφόρμας φιλοξενίας

Γενικά θα λέγαμε ότι το πακέτο φιλοξενίας (hosting) είναι το μέρος όπου αποθηκεύετε όλες τις εικόνες, τα βίντεο, τα αρχεία και άλλο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Φανταστείτε το σαν ένα σπίτι για αυτήν.

Όταν ένας χρήστης θέλει να δει το site σας, πληκτρολογεί το όνομα του στο πρόγραμμα περιήγησης και στη συνέχεια κατευθύνεται προς τον διακομιστή φιλοξενίας όπου είναι αποθηκευμένο όλο το περιεχόμενο. Η ιστοσελίδα σας είναι διαθέσιμη στους χρήστες όλο το εικοσιτετράωρο και ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση από οπουδήποτε.

Η επιλογή πακέτου φιλοξενίας διαφέρει από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη. Εάν η επιχείρησή σας λειτουργεί αυστηρά online και έχει μεγάλο αριθμό πελατών, θα πρέπει να επιλέξετε τη φιλοξενία αποκλειστικού διακομιστή. Αυτό θα σας επιτρέψει να διαχειριστείτε μια πιθανή αύξηση της επισκεψιμότητας χωρίς να αντιμετωπίσετε χρόνο διακοπής της λειτουργίας της σελίδας σας. Εδώ υπάρχει ένα σχετικά μεγάλο κόστος που συνήθως αρχίζει από τα 150 ευρώ ετησίως.

Η κοινή φιλοξενία (shared hosting) είναι η πιο βολική επιλογή εάν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας ιστότοπο για σκοπούς δημιουργίας εσόδων. Η οικονομική προσιτότητα αυτών των προγραμμάτων σε συνδυασμό με τις χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης τα καθιστά ιδανικά για τον τύπο ιστότοπου που αποτελείται από λίγες μόνο σελίδες περιεχομένου. Ένα τέτοιο πακέτο κοστίζει γύρω στα 30 ευρώ το έτος.

Η φιλοξενία εικονικού ιδιωτικού διακομιστή (VPS) καταλαμβάνει τη μέση λύση μεταξύ της αποκλειστικής φιλοξενίας και της κοινής φιλοξενίας. Έχετε πρόσβαση σε ορισμένες επιλογές ελέγχου και προσαρμογής, αλλά εξακολουθείτε να μην έχετε αρκετό εύρος ζώνης για να χειριστείτε υψηλή επισκεψιμότητα.

Και πάλι η WebColors είναι εκεί να σας εξηγήσει, να αναλύσει και να σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο πακέτο φιλοξενίας για την ιστοσελίδα σας.

Κόστος ιστοσελίδας στα Τρίκαλα
Κόστος ιστοσελίδας στα Τρίκαλα

Κόστος ιστοσελίδας στα Τρίκαλα

Λειτουργικότητα ιστοσελίδας

Η λειτουργικότητα παίζει καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό του κόστους μιας ιστοσελίδας. Με απλά λόγια, όσο περισσότερες λειτουργίες προσθέσετε, τόσο υψηλότερο θα είναι το κόστος. Οι λειτουργίες αυτές μπορεί να είναι από βασικές, που είναι αναγκαίες για την επιχείρησή σας, έως προαιρετικές που στοχεύουν στη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη. Ορίστε μερικά παραδείγματα:

Λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου: Περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες για τη λειτουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Τα βασικά στοιχεία σχεδιασμού του ηλεκτρονικού καταστήματος περιλαμβάνουν λογαριασμούς πελατών, δυνατότητα online πληρωμών, πολλαπλές επιλογές παράδοσης και εκπλήρωση παραγγελιών. Το κόστος σχεδιασμού ενός τέτοιου πλήρως προσαρμοσμένου ιστότοπου ποικίλλει μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα 1,500 ευρώ.

Λογαριασμοί μελών: όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι ένα προστατευόμενο τμήμα της σελίδας σας στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη. Πρόκειται για ένα πολύ καλό τρόπο για την ενίσχυση της αξιοπιστίας του περιεχομένου, την παροχή βελτιωμένης εμπειρίας χρήστη στους επισκέπτες και την ανάπτυξη μιας βάσης πιστών πελατών.

Υπηρεσίες συνδρομής: αυτές οι λειτουργίες απαιτούνται για τη δημιουργία ενός μοντέλου συνδρομής για την ιστοσελίδα σας. Είναι υπηρεσίες που προσφέρουν επαναλαμβανόμενες παραδόσεις προϊόντων ή υπηρεσιών και που παρέχουν δυνατότητες ανάλογα με τις ανάγκες κάθε πελάτη.

Προσαρμοσμένος προγραμματισμός: ενώ ένας ιστότοπος μικρών επιχειρήσεων δεν απαιτεί πολύ προγραμματισμό, άλλες επιχειρήσεις μπορεί να χρειάζονται πιο σύνθετα στοιχεία σχεδίασης. Εμείς στην WebColors πέρα από αγαπημένο μας wordpress προσφέρουμε και την δυνατότητα custom δυνατοτήτων εναρμονισμένων 100% με τις απαιτήσεις σας.

Συντήρηση και επίβλεψη ιστοσελίδας μετά την κατασκευή της

Η δουλειά μας γύρω από μια ιστοσελίδα δεν σταματά απλά στην κατασκευή και την παράδοση στον πελάτη μας. Με το πέρασμα του χρόνου χρειάζεται να γίνονται τακτικά μεν οι αναβαθμίσεις του λογισμικού της και συνεχώς δε η επίβλεψη της ασφάλειας της.

Πολλοί πελάτες μας είχαν στο μυαλό τους και αυτό το κόστος  καθώς έτσι είχαν συνηθίσει από άλλους συναδέλφους ή απλά γνωρίζανε πως αυτό είθισται στην αγορά. Εμείς στην WebColors κάνουμε την διαφορά και με κάθε πακέτο φιλοξενίας σας απαλλάσσουμε από το ετήσιο κόστος συντήρησης και επίβλεψης της ιστοσελίδας σας!

Μην χάνετε χρόνο λοιπόν. Ας ξεκινήσουμε μαζί το νέο πρότζεκτ σας.