Βίντεο σε site, οφέλη και στατιστικά

Η ψηφιακή εποχή έχει φέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και κοινοποιούμε την πληροφορία. Με την αύξηση της ταχύτητας του internet και την ανάπτυξη των πολυμέσων, τα βίντεο έχουν κατακτήσει μια κυρίαρχη θέση στον κόσμο του διαδικτύου. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τα οφέλη της προσθήκης βίντεο στις ιστοσελίδες και θα αναλύσουμε στατιστικά που υποστηρίζουν τη σημασία τους.

Βίντεο σε site - Οφέλη και στατιστικά

Βίντεο σε site, οφέλη και στατιστικά – Ενισχυμένη επικοινωνία

Τα βίντεο προσφέρουν μια πιο δυναμική μορφή παρουσίασης πληροφοριών σε σχέση με τα κείμενα. Οι επισκέπτες μπορούν να βλέπουν και να ακούνε τις πληροφορίες, κάτι που μπορεί να τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα το περιεχόμενο.

Βίντεο σε site, οφέλη και στατιστικά – Αυξημένη αναγνωσιμότητα

Τα βίντεο ενδιαφέρουν τον θεατή, κρατώντας τον περισσότερο χρόνο στην ιστοσελίδα. Αυτό μπορεί να έχει θετική επίδραση στην αναγνωσιμότητα της ιστοσελίδας από τις μηχανές αναζήτησης όσον αφορά τους επισκέπτες σας από τα Τρίκαλα αλλά και από όλο τον κόσμο.

Βίντεο σε site, οφέλη και στατιστικά – Βελτιωμένη αναζητησιμότητα (SEO)

Τα βίντεο μπορούν να βελτιώσουν τον δείκτη SEO της ιστοσελίδας. Οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google αναγνωρίζουν τα πολυμέσα και μπορούν να τα συμπεριλάβουν στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Βίντεο σε site, οφέλη και στατιστικά – Αύξηση της εμπιστοσύνης

Ένα καλά κατασκευασμένο βίντεο μπορεί να προσφέρει αξία και αξιοπιστία στην ιστοσελίδα. Οι επισκέπτες είναι πιο πιθανό να εμπιστευτούν μια πηγή που παρέχει ποιοτικό περιεχόμενο.

Βίντεο σε site, οφέλη και στατιστικά – Κοινοποίηση σε κοινωνικά δίκτυα

Τα βίντεο είναι πιο πιθανό να κοινοποιηθούν στα κοινωνικά δίκτυα, δημιουργώντας μια ευκαιρία να φτάσετε σε ένα ευρύτερο κοινό στα Τρίκαλα και όχι μόνο.

Βίντεο σε site - Οφέλη και στατιστικά

Βίντεο σε site, οφέλη και στατιστικά – Στατιστικά για την σποτελεσματικότητα των βίντεο

  1. Στο YouTube, πάνω από 1.9 δισ. συνδρομητές συνδέονται καθημερινά, προβάλλοντας πάνω από 1 δισ. ώρα βίντεο.
  2. Σύμφωνα με μελέτη της Forrester, ένα βίντεο στην αρχική σελίδα μιας ιστοσελίδας αυξάνει τις πιθανότητες εμπλοκής του χρήστη κατά 53 φορές.
  3. Τα βίντεο στα social media παράγουν 1200% περισσότερες κοινοποιήσεις σε σχέση με τις φωτογραφίες και τα κείμενα.
  4. Η χρήση βίντεο στις σελίδες προώθησης (landing pages) μπορεί να αυξήσει το ποσοστό μετατροπής (conversion rate) κατά 80%.
  5. Σύμφωνα με την Animoto, το 93% των επιχειρήσεων χρησιμοποιούν βίντεο στον προώθηση του προϊόντος τους στον κοινωνικό διαδίκτυο.
Βίντεο σε site - Οφέλη και στατιστικά

Βίντεο σε site, οφέλη και στατιστικά – Στατιστικά για την σποτελεσματικότητα των βίντεο

  1. Το 66% των καταναλωτών ασχολείται περισσότερο με βίντεο σύντομης μορφής.
  2. Το 87% των marketers παρατήρησε ότι το βίντεο έχει τη μεγαλύτερη θετική επίδραση στις πωλήσεις.
  3. Το 92% των επαγγελματιών μάρκετινγκ λέει ότι το περιεχόμενο βίντεο παράγει την καλύτερη απόδοση επένδυσης (ROI).

Συμπεράσματα

Τα βίντεο αποτελούν έναν ισχυρό τρόπο να προσελκύσετε και να διατηρήσετε το ενδιαφέρον των Τρικαλινών επισκεπτών στην ιστοσελίδα σας. Οι παραπάνω στατιστικές δείχνουν την αποτελεσματικότητα των βίντεο στην προώθηση πληροφοριών και προϊόντων. Επενδύοντας σε ποιοτικό περιεχόμενο πολυμέσων, μπορείτε να ενισχύσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο και να επιτύχετε μεγαλύτερη επικοινωνία με το κοινό σας.

Επικοινωνήστε για μια προσφορά